Les Borges Blanques - Lleida
+ 34 626 89 74 12
- info@cosesdelmon.es -

Berlín 6è dia, Dilluns, 25-02-2019

Berlín 5ª Part

6è dia - Topografia del Terror

Bon dia pel matí

Pues vaig cap al final del meu viatge. Aquests dos últims dies he fet molt però de diferent forma.

Primer sense presa un bon esmorzar jejej i he pensat que faré unes fotos del hostel per publicarles al google maps… i així també les tinc de record del econòmic 10€/nit en habitació de 6 llits, i del bé que he estat. Aigua calenta tanta com vulguis, calefacció central, cuina, 4 lavabos… no es perfecte però he vist com la noia “russa” el netejava cada dia i dintre del que he vist dels més nets.

Aquest dia toca part dura, jejej TOPOGRAFIA DEL TERROR. Es un museu de la història de com va començar tot el tema de: Hitler, el socialisme, las SS, camps d’extermini… hi ha material per passar-hi tot el matí, jo hi vaig estar tota la tarda, quin mal de peus, ulls, si perquè tens de llegir-ho si vols saber-ho tot. Hi ha àudio guies però recomano llegir-ho, en fi quina part de la història de la humanitat que ens recorda que si deixem que la nostra part més fosca prengui el control de les nostres vides, això es pot tornar a repetir, ho ja esta passant en silenci en molts llocs i no tant lluny de casa?.

Ser vegetaria no garantitza, no ser violent però els que ho som per principis, per respecte amb el millor que cadascú pugui o sap fer es no utilitzar la violència o participar d’ella per alimentar-se. Es un granet d’arena en tot el que passa en el món però almenys un pensament en favor de respectar una mica més al altres. Molts diran que no es pot comparar un animal a una persona i que els que els hi van ser a empresonats, exterminats  no es comparable amb el que els hi fem als animals que mengeu, si es cert no es comparable però si qüestionable. Saps que els hi passa als animals que menges, com els crien, com els transporten, maten… si no pots o vols deixar de menjar carn no ha facis però demana que el menjar que t’arribi al teu plat sigui el més saludable possible, no tinc raó?, jejej si, si que la tinc hi ho saps.

Es un tema llarg aquest i també podem dir que matem als vegetals.. si es clar els matem sense cap dubte utilitzem als altres en benefici propi.. o també podem de mirar de fer el menys mal possible, de causar el menys dolor possible.. d’això se’n diu compassió. Sempre ens podrem recriminar que no ho fem prou bé, ens podem escudar en que, tu també mates mosquits o mosques… si es cert no som millors uns que els altres, no es tracta de fer comparacions si no de crear consciència entre tots i ajudar-nos els uns als altres a créixer en el sentir del respecte i la compassió. Ser, estic convençut que ho aconseguirem, ves a sever el temps que tardarem, però no hi te massa importància temin l’eternitat infinita.

Després vaig sortir a fer un tombet per llocs que encara desconeixia, Catedral alemanya… i al tornar vaig pujar, que encara en Berlín no havia fet, al segon pis del bus al tornar cap al hostel. Jejej bona panoràmica.

Fes clic en la imatge per a ampliar-la

Vols participar en l’aventura d’anar junts a Egipte místic i turístic?

… o potser t’agradi més l’anar junts a l’Índia espiritual i turística.

Publicitat externa

 

RSS
Instagram